Lidt om os

Familien på Munkhøj består af webmaster, Vips, som har en altoverskyggende fritidsinteresse, nemlig vore heste. 

Desværre har det de sidste år mest været på sidelinien, at jeg har kunnet nyde dem, idet jeg slås med diverse skavanker i mit "gamle", slidte skrog, hvilket har ført til, at jeg kan føje "førtidspensionist" til mit CV.

Jeg kan rigtig godt lide at tage billeder, især af heste og solnedgange, og det kræver heldigvis ikke den store fysiske anstrengelse.

Så er der Per, som i 2014 gik på pension, efter 35 år ved politiet. Det betyder, at han nu er heltidslandmand med lidt kvæg og  alle vore heste. Derudover er han  dommer på travbanen og  når han har tid, bygger han om og bygger nyt.

Vi har 3 børn, hvoraf den yngste - Pernille - i 2015 færdiggjorde lærerstudiet og nu kan kalde sig matematik- og dansklærer i udskolingen.
I skoleåret 2015-2016 var hun ansat som lærer i Rønne-skolerne. Derefter valgte hun at læse hun videre i København, og kan nu føje en kandidat i matematik-didaktik til sit CV.

Det er Pernille, der træner og rider vore heste og rider lidt stævner, når tiden og økonomien tillader det.

Hun har efterhånden mange års erfaring i tilridning/træning - herunder gangsætning.

Jeg, Vips, red, da jeg var barn, på lånte heste. Det var sådan noget med at hente hesten på folden, strigle den og sadle op og så ellers bare ud over Frøslev Lyngpolde i det sønderjyske. Undervisning kendte vi ikke noget til. Men vi red selvfølgelig med til de lokale ringridninger om sommeren.

Første del af mit voksenliv var helt uden heste, men da den ældste datter begyndte på rideskole, vågnede interessen igen. Der skulle dog gå nogle år - faktisk indtil den yngste begyndte at ride, da hun var lige knap 5 år gammel - før jeg fik min allerførste lektion på hesteryg i en rideklub.

Pers omgang med heste har fortrinsvis været i landbruget, hvor han - for år tilbage - har arbejdet med heste som trækkraft i marken. Og så har han altid været flink til at hjælpe os piger med vore heste. Og nu har han så et helt stutteri! :-)

Interessen for den dejlige islandske hest fik vi gennem nogle bekendte, og efter en tur i skoven på en af deres islandske heste, var jeg solgt!!! De første 2 islændere købte vi i 1995.

En hoppe, Prinsessa fra Gudenådalen, og en vallak, Blakkur frá Hnausum. Blakkur måtte vi desværre sige farvel til i 1998, da han fik konstateret en hjernesvulst.

I 1996 fik vi vores første føl, nemlig Bjóla fra Mosen, som er efter Ófeigur fra Gl. Ladegård DK 159. Hun er blandt de sidste føl i DK efter ham, da han samme år blev eksporteret til USA. Vi måtte i 2016 sige farvel til Bjóla, som meget akut blev syg og ikke stod til at redde.

I 1997 var Prinsessa på besøg hos Nói fra Nøddegården DK 178, hvilket resulterede i en dejlig hingstebasse (nu vallak), Blossi, som har gået i hingstefold i Mols Bjerge fra han blev fravænnet og indtil han var 3½ år gammel. Der har han rigtigt hygget sig, og vi er sikre på, at denne opvækst har gjort ham til den dejlige hest, han er i dag.

I 2000 fik Bjóla sit første føl. En lækker hingst - efter vores egen mening da - som er førstefødte efter Tígull frá Enni DK 257 og også det første føl, der blev født efter vores flytning til Bornholm.

I 2000 - vores første år på Bornholm - udvidede vi hoppebestanden lidt, og efterhånden er vore 2 islændere blevet til mange. Men det er jo ikke usædvanligt. Vi kender i hvert fald mange, som starter med 1 eller 2, og så lige pludseligt har man en hel flok.

Vi bor på vejen, som går mellem Rønne og Svaneke - ca. 11 km fra Rønne.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.11 | 22:53
Hestepension har modtaget 10
28.07 | 20:04
Tritla har modtaget 1
25.06 | 15:01
Camping og høhotel har modtaget 2
05.01 | 04:54
Andres heste har modtaget 1
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE